Eve Beuvens + Mikael Godée Quartet

© Christian Deblanc

Geheel in de trant van de tijd hebben ook de muzikanten Eve Beuvens en Mikael Godée elkaar leren kennen via de digitale communicatieweg. Het klikte meteen tussen de Belgische pianiste en de Zweedse saxofonist.

Muzikante Eve Beuvens leidt een bijzonder druk bestaan. Na haar muziekstudies in 2005 ging ze aan de slag bij onder meer David Linx, Fabian Fiorini en Nicolas Thys. Langere tijd maakten zij deel uit van de jazzbands Tribute, Schinkentanz New Quintet, Brussels Little Big Band en Sidewinders. Als frontvrouw leidt de pianiste een duo met Mikael Godée, een trio met Yannick Peeters en Lionel Beuvens en een kwartet met Peeters, Beuvens en Joachim Badenhorst.

Mikael Godée is vooral bekend van de Zweedse bands Änglaspel en Corpo. Vooral met dit laatste kwintet tourde de lyrische, melancholische saxofonist uitgebreid langs Europese podia.

Het kwartet van Eve Beuvens & Mikael Godée bracht in 2013 het charismatische album MEQ uit. Hierop is te horen hoe de vijf composities van Godée en de vier nummers van Beuvens perfect in elkaar overvloeien en complementair zijn aan elkaar in lyriek en ritme.

In een concertrecensie in het Zweedse dagblad Nerikes Allehande klonk het zo: "Attending a concert by the Mikael Godée and Eve Beuvens Quartet, is like entering a top kitchen in which each dish is prepared with care and precision. Each element is tasted carefully and the ingredients are combined to a wonderful aroma".Eve Beuvens (piano) Mikael Godée (sopraansax) Magnus Bergström (contrabas) Johan Birgenius (drums)

Suggesties

Eerstvolgende events

Ondersteuning