Bram Weijters 'Crazy Men'

© BRAM WEIJTERS ‘CRAZY MEN’

In 1974 verscheen het album Here Comes The Crazy Man van Koen De Bruyne. Koen De Bruyne (1946-1977) was in de jaren ’70 een zeer gegeerd pianist in de toenmalige muziekmiddens van kleinkunst en alternatieve pop. Maar met Here Comes The Crazy Men maakte Koen De Bruyne, broer van singer-songwriter Kris De Bruyne, zijn (enige) eigen jazzplaat. Dat fantastische album, waaraan meerdere muzikanten van de legendarische Belgische jazzfunkband Placebo meewerkten, kreeg door de jaren heen een heuse cultstatus en werd eindelijk in 2015 heruitgegeven.
Toetsenist Bram Weijters is de drijvende kracht achter deze duik in onze vaderlandse geschiedenis van jazzrock en fusion. De crazy men zijn stuk voor stuk muzikanten met een prominente rol in de hedendaagse Belgische crossover jazz. Ze zijn allen actief in succesvolle bands zoals Dans Dans, BRZZVLL, Stuff., Internal Sun, Hamster Axis of the One-click Panther, Dez Mona…

Bram Weijters (toetsen) Sam Vloemans (trompet) Andrew Claes (tenorsax, EWI en electronica) Vincent Brijs (baritonsax) Dries Laheye (basgitaar)

Suggesties

Eerstvolgende events

Ondersteuning