Bugge Wesseltoft

© Bugge Wesseltoft
© Bugge Wesseltoft

Bugge Wesseltoft brak in de jaren ’90 door in het internationale jazzcircuit. Wesseltoft viel op door zijn innovatieve eigentijdse jazz, toen doorgaans omschreven als nu jazz. Hij doorspekte zijn jazzsound met electro, beats en scratch. Naast nauwe samenwerkingen met andere progressieve jazzmuzikanten zoals Jan Garbarek, Terje Rypdal en Nils Petter Molvaer ging hij ook aan de slag met rockers, hip hoppers en deejays.

Momenteel tapt Wesseltoft uit een ander vaatje. Altijd in voor een nieuwe uitdaging gaat de pianist nu solo en akoestisch. Op het concert in Sint-Truiden presenteert Bugge zijn nieuwste album Everyone knows angels (ACT). Het wordt een intimistische muzikale trip langs popklassiekers uit de sixties (Beatles, Simon & Garfunkel, Dylan, Cat Stevens), Noorse folkstandards en enkele eigen composities met klassieke en Oosterse invloeden.

Eerder werd aangekondigd dat dit concert zou plaatsvinden in de schouwburg van cultuurcentrum de Bogaard, maar de definitieve locatie wordt de Academiezaal.

Bugge Wesseltoft (piano)

Suggesties

Eerstvolgende events

Ondersteuning