Jörg Brinkmann Trio

© Jörg Brinkmann Trio

Jörg Brinkmann is onder meer cellist van Oliver’s Cinema, het zinnenprikkelend trio met Eric Vloeimans en Tuur Florizoone. Maar Brinkmann is actief in meer muziekgenres. Zo ook in cross-over jazz, met zijn cello altijd in een glansrol. Dat is enigszins apart, want de cello is in jazzformaties eerder een uitzonderlijk instrument.

Voor dit trio gaat Jörg Brinkmann in zee met toetsenist Jeroen van Vliet en drummer Dirk Peter Kölsch. Improvisatie, groove en aanstekelijke melodieën vormen de sound van het Jörg Brinkmann Trio. De flexibiliteit van de cello daagt de musici gretig uit.

Ha!, het debuutalbum van het Jörg Brinkmann Trio, blinkt uit in verscheidenheid. Dat album, in 2008 gereleased bij het Duitse ACT-label, bevat verrassende improvisaties, gedurfde inspiraties à la Radiohead en Sigur Rós, maar ook meer traditionele jazz. Een goede mix dus, van introspectief tot toegankelijk.

www.joergbrinkmann.com/about.html


Jörg Brinkmann (cello, effects) Jeroen van Vliet ( piano, Frender rhodes, effects) Dirk-Pieter Kölsch ( drums, glockenspiel, objects)

Suggesties

Eerstvolgende events

Ondersteuning