provincie Limburg.be

Eric Boeren - 'All Ellington'

© Eric Boeren
© Eric Boeren

Eric Boeren is bij onze noorderburen een gewaardeerde naam in de improvisatiejazz. Al sinds 1983 speelt de kornettist/componist zich in de kijker, bij onder meer de saxofonist Ab Baars en pianist Michiel Braam. Voor zijn eigen kwartet laat hij zich vooral inspireren door de muziek van Ornette Coleman.

Boeren komt naar JazzCase met een heus orkest: All Ellington. Dit kleurrijke tentet vormde zich in 2012 in de bloeiende Amsterdamse jazzscene, met de ambitie om de muziek van Duke Ellington nieuw leven in te blazen. De tien meesterlijke musici brengen in aanstekelijke uitvoeringen beroemde en minder bekende composities van de legendarische bandleider Duke Ellington. Bij All Ellington gaat respect voor de originele composities hand in hand met de eigenzinnigheid en vindingrijkheid van de bandleden, net als destijds in het orkest van Ellington zelf.

Het All Ellington-concert van Eric Boeren is het klapstuk van een residentie in het Dommelhof Neerpelt.

Eric Boeren (kornet) Jodi Gilbert (zang) Jimmy Sernesky (trompet) Joost Buis (trombone) Kees Krabben (altsax) Natalio Sued (tenorsax) Giuseppe Doronzo (baritonsax) Oscar Jan Hoogland (piano) Wilbert de Joode (contrabas) Frank Rosaly (drums)

Suggesties

Eerstvolgende events

Link naar de andere disciplines

Nieuwsbrief

Ondersteuning