Dirk Serries

© Dirk Serries
© Dirk Serries

De Belgische componist Dirk Serries, vroeger vooral gefocust op ambient en electronica, is altijd gepassioneerd geweest door free jazz. Zowel de avant-garde van de jaren zestig en zeventig als de hedendaagse experimentele jazz spreekt doorheen zijn huidige composities. Sinds 2005 stort de muzikant zich vooral op gitaar. Zijn gitaarspel is opgebouwd uit introverte frasering, afgewisseld met plotse energieke uitbarstingen. Dirk Serries is ook nog publisher. Via het label New Wave Of Jazz brengt hij gelimiteerde jazzreleases uit op vinyl en cassette.

Voor dit residentie-project Tonus, een stijloefening in discipline en verfijning, heeft hij gelijkgestemde muziekmakers rondom zich verzameld. Zo levert pianiste Martina Verhoeven het leidmotief van Tonus. Saxofonist Colin Webster is een toonaangevend muzikant in de nieuwe Europese avant-garde scene, fluitist Jan Daelman is dan weer vooral bekend van het improvisatie-duo Keenroh. Ook de andere muzikanten, drummer George Hadow en contrabassist Nils Vermeulen, zijn begeesterd van improvisatiejazz.

www.dirkserries.com

Dirk Serries (elektrische gitaar) Jan Daelman (fluit) George Hadow (drums) Nils Vermeulen (contrabas) Martina Verhoeven (piano) Colin Webster (saxofoon)

Suggesties

Eerstvolgende events

Nieuwsbrief

Ondersteuning