Jef Neve

© Rob Walbers
© Rob Walbers

Jef Neve (°1977) heeft een nieuwe plaat uit: Spirit Control. Het is al het 9de album van de pianist onder eigen naam. Daarnaast maakte Neve nog verschillende soundtracks, platen in duo met Pascal Schumacher en José James en The Love Album met de band Groove Thing.

In vergelijking met zijn vroeger solowerk is Spirit Control anders. De pianist betrekt jonge muzikanten in het project, zoals zanger Spam Sparro, trompettist Teus Nobel en celliste Amber Docters. De muziek is soberder en sluit aan bij neoklassiek en minimalisme. Jazz is in deze nieuwe creaties van componist Neve minder uitdrukkelijk. De insteek klassieke muziek is zeker niet verwonderlijk, want Neve heeft de voorbij jaren vaker gemusiceerd in een context van recitals, pianoconcerto’s en symfonisch orkest.

Voor de live uitvoering van Spirit Control omringt Jef zich met een uitgebreide bezetting. Daarin krijgen vooral de strijkers veel ruime. Maar ook electronica maakt deel uit van het instrumentarium.

Het concert van Jef Neve in CC Muze is het definitieve startschot van de tournee “Spirit Control” langs de culturele centra te lande. Reserveer tijdig uw ticket, want dit concert zal uitverkopen.

www.jefneve.be

Jef Neve (piano) Sam Sparro (zang) Teus Nobel (trompet) Amber Docters (cello) … (meer info over de bezetting volgt nog)

Suggesties

Eerstvolgende events

Nieuwsbrief

Ondersteuning