Kevin Hays New Day Trio

© Kevin Hays New Day Trio

Kevin Hays (°1968 – New York) is internationaal een gewaardeerd pianist. Met de regelmaat van de klok duikt zijn naam op in allerhande ‘best of’-lijstjes en zijn onmiskenbare toets is te horen op tal van opnames van Grammy-winnaars. Hij was in de begindagen van zijn muziekcarrière pianist bij de hard boppers The Harper Brothers. Voorts werkte Hays samen met gevierde jazzmusici zoals Sonny Rollins, Joe Henderson, Roy Haynes, Joshua Redman, Donald Harrison en John Scofield.
Kevin Hays heeft al een uitgebreide discografie van 16 titels opgebouwd. Zijn allereerste release als bandleider Seventh Sense kwam in 1994 uit bij Blue Note. Met de beroemde componist/arrangeur/saxofonist Bob Belden maakte hij drie schitterende albums. In 2011 werd een samenwerking met Brad Mehldau vereeuwigd op de plaat Modern Music, met aansluitend een intensieve wereldwijde tournee.
Voor zijn nieuwste project New Day Trio laat pianist Hays zich flankeren door contrabassist Rob Jost en drummer Greg Joseph. Ook nu weer is de muzikale reikwijdte genre-overschrijdend. In de originele en briljante jazzcomposities herkent u invloeden uit klassiek, blues, soul, folk en rock. Noteer deze dinsdag 24 oktober alvast in uw agenda, want het wordt dan genieten van een avondje heerlijke open jazz in de sublieme Academiezaal van Sint-Truiden.

http://kevinhays.com

Kevin Hays (piano) Orlando Le Fleming (contrabas) Jimmy Macbride (drums)

Suggesties

Eerstvolgende events

Ondersteuning