Youn Sun Nah

© Youn Sun Nah
© Youn Sun Nah

coproductie provincie Limburg / Motives for Jazz

Youn Sun Nah (1969 - °Seoul) was al ooit te gast in Motives for Jazz. In 2011 was dè Koreaans-Franse zangeres de verrassing van het driedaagse Villarte Vocaal Festival in Sint-Truiden. De zangeres stond aan de vooravond van haar internationale doorbraak en had net haar tweede album Same Girl op de Europese muziekmarkt losgelaten. Het was toen haar allereerste optreden op Belgische bodem.
Ruim zes jaar later dringt, op algemeen verzoek van onze jazzleden, een nieuwe passage van Youn Sun Nah zich op. Ditmaal plaatst Motives for Jazz de uitzonderlijke jazzzangeres op haar grootste podium, met name de schouwburg van cultuurcentrum Hasselt. Youn Sun Nah is inmiddels wereldwijd uitgegroeid tot een gereputeerde jazzvocaliste. Jazzpromotoren plaatsen haar heel het jaar door op de grote jazzpodia. Zo trad ze ook al aan op de beroemde jazzfestivals van Marciac, Monterey, Montreal en Montreux. Inmiddels heeft Youn Sun Nah de cover van zowat elk vooraanstaand jazzmagazine gesierd. In Duitsland en Frankrijk haalden haar albums goud.
Doorheen de emotievolle jazz van Youn Sun Nah hoort u ongetwijfeld haar Aziatische achtergrond. Naast Koreaanse etno verwerkt ze ook avant-garde en pop in haar composities. Haar recent album She Moves On -het vierde album al bij het Duitse jazzlabel ACT- verscheen afgelopen maand mei en wisselt eigen nummers af met traditionals. Maar ook op deze plaat brengt ze weer met glasheldere stem eigenzinnige interpretaties van popsongs; van Lou Reed, Joni Mitchel, Paul Simon en Jimi Hendrix. Reserveer tijdig uw ticket!

www.younsunnah.com

Youn Sun Nah (zang) Frank Woeste (toetsen) Brad Christopher Jones (bas) Tomek Miernowski (gitaar) Ben Perowsky (drums)

Suggesties

Eerstvolgende events

Ondersteuning