Ben Sluijs Quartet

© Cees Van De Ven
© Stephan Bruglemans

Ben Sluijs staat geboekstaafd als één van de meest lyrische en poëtische jazzsaxofonisten van ons land. Aansluitend heeft Sluijs een ijzersterke reputatie als frontman van kwartetten. Jarenlang schitterde hij aan de zijde van pianist Erik Vermeulen, bassist Piet Verbist en drummer Eric Thielemans, later nog met de saxofonist Jeroen Van Herzeele.
De muzikale kompanen die Ben Sluijs nu samenbrengt, behoeven weinig introductie. Bram De Looze is pianist van het gesmaakte LABtrio, contrabassist Lennart Heyndels swingt zich moeiteloos een weg door tal van ensembles te lande en drummer Dré Pallemaerts is al jarenlang internationale klasse.

Het digitale cultuurmagazine enola.be berichtte over het concert van het Ben Sluijs Quartet vorig jaar op Jazz Middelheim: “Alweer was daar dat breekbare element —we kunnen het ook gewoon het Sluijs-element noemen— waarbij het kwartet op een beheerste manier een prachtig geluidsevenwicht vond en de hele tent in volle concentratie deed luisteren.”

Bij Cutting Edge klonk dat als volgt: "Van dromerig naar concreet, van ijlhoofdig naar intens, van tristesse naar vreugde. Het is de draagwijdte van het leven zelf die Sluijs nu al jaren aan een stuk liefdevol in overwegend intieme klanken omzet."


Ben Sluijs (saxofoon) Bram De Looze (piano) Lennart Heyndels (contrabas) Dré Pallemaerts (drums)

Suggesties

Eerstvolgende events

Ondersteuning