Motives For Jazz vzw

Provincie Limburg stimuleert samenwerking tussen Limburgse cultuurinstellingen actief in de disciplines design, dans, film, klassieke muziek, pop en jazz. De betrokken organisaties engageren zich in zogenaamde overlegplatformen. Het overlegplatform jazz heet Motives for Jazz.

Werking

7 partners

Motives for Jazz ging van start in september 1997. Momenteel bundelt het Limburgse jazzplatform de culturele centra van de gemeenten Bilzen, Genk, Hasselt, Heusden-Zolder en Sint-Truiden, de jazzclub JazzCase / Dommelhof in Neerpelt, Kunstencentrum BELGIE in Hasselt en de Directie mens - Cultuur van de provincie Limburg. Minstens viermaal per jaar komt het platform in vergadering samen om de provincie te adviseren in haar cultuurbeleid jazz en om een gezamenlijk concertprogramma uit te werken.

60 concerten

Motives for Jazz spitst zich voornamelijk toe op concertprogrammering. Jaarlijks presenteren de podia van Motives for Jazz een kwaliteitsaffiche met ruim 60 concerten. Het programma biedt een evenwichtige mix van traditionele tot hedendaagse jazz, van toegankelijk tot moeilijke avant-garde, jong talent en gevestigde waarden, Belgisch en internationaal, muzikanten en deejays.

Naast het concertaanbod zijn geregeld aanverwante activiteiten gepland, zoals lezingen en exposities. Ook promoot Motives for Jazz de concerten en festivals van andere jazzorganisaties in Limburg en adviseert het provinciebestuur inzake cultuursubsidiëring van jazzprojecten.

1700 leden

Concertgangers kunnen zich aansluiten bij de ledenclub van Motives for Jazz. Momenteel telt deze club ruim 1700 enthousiaste jazzliefhebbers. Het lidmaatschap is gratis en geeft onder meer recht op een fikse korting op de entreeprijs van elk concert.

Eerstvolgende events

Ondersteuning